Officieel: 2015 Passat krijgt plug-in hybride aandrijflijn

Volkswagen heeft deze week de nieuwe Passat voorgesteld die eind november naar Nederland komt. Meteen heeft Volkswagen officieel bevestigd dat er eind 2015 ook een plug-in hybride versie in de showroom zal staan.

Standaard met remenergie recuperatie

Alle nieuwe Passats, dus ook de niet-hybrides, komen standaard met start-stop technologie en remenergie recuperatie. Mede door het lagere gewicht wordt de nieuwe Passat daardoor 20% zuiniger ten opzichte van de uittredende generatie.

2015 vw passat interieur

Plug-in hybrideDe plug-in hybride Passat die VW in de tweede helft van 2015 zal introduceren zal uiteraard nog zuiniger zijn.

De auto zal een TFSI benzinemotor met 154 pk krijgen en een elektromotor van 107 pk. Het systeemvermogen van de wagen zal uitkomen op 211 pk en dat is ongeveer evenveel als de plug-in hybride Golf GTE. We kunnen dus verwachten dat de semi-elektrische Passat goed vooruit zal gaan. Een batterijpakket van 8,8 kWh zal zorgen voor een elektrisch rijbereik van ongeveer 50 km.

Een exacte prijs is nog niet bekend maar aangezien z’n directe concurrent, de Volvo V60 PHEV, 60.000€ kost verwacht ik me voor de plug-in hybride Passat eveneens aan een stevig prijskaartje. 7% bijtelling moet de pijn kunnen verzachten.

Bekijk alle foto’s van de nieuwe Passat op m’n Facebook pagina.