Copenhagen Wheel is eenvoudige elektrische fiets ombouwset

Wil je elektrisch fietsen maar vind je een elektrische fiets wat duur? Dan is dit misschien de ideale oplossing voor jou: het bedrijf Superpedestrian introduceert een systeem, Copenhagen Wheel, waarmee je je gewone fiets in enkele tientallen seconden kan omtoveren tot een elektrische fiets.

Copenhagen Wheel: alle EV-technologie in één wiel

Het Copenhagen Wheel is een achterwiel waarin alle nodige EV-technologie zit ingebouwd: batterij, elektromotor, elektronica enz. Met een App op je smartphone krijg je controle over het toestel. Het wiel assisteert je om snelheden tot 25 km/u te halen en volgens het bedrijf geraak je er zo een 50 km ver mee.

Copenhagen Wheel App

Het Copenhagen Wheel laat zich bedienen via een smartphone app

De 48 volt batterij kan verwijderd worden, is volledig op te laden in 4 uur en behoudt na 1000 laadcycli 70% van z’n initiële capaciteit. Indien je dus één keer per dag laadt moet je er ongeveer 3 jaar mee kunnen doen. Daarna kan je de batterij gewoon vervangen door een nieuwe.

Korting voor early adoptersHet beste van het hele verhaal is dat het wiel gewoon te koop is, én ook te bestellen is in Nederland en België. Superpedestrain biedt het wiel via z’n website aan voor 799$ + 79$ verzendingskosten (640€) maar de eerste 1.000 kopers krijgen 100$ (72€) korting. Leveringen worden voorzien voor de lente van 2014. Update 20 mei 2014: de eerste leveringen zijn uitgesteld naar eind 2014 en de 100$ korting lijkt niet meer beschikbaar.

Aangezien het wiel nog niet te leveren is, hebben we het nog niet kunnen testen om te zien hoe het wiel werkt in het dagelijkse leven, dus we zullen het voorlopig moeten doen met dit video’tje van het bedrijf:

[youtube id=S10GMfG2NMY mode=normal]