Elektrische motorfiets komt er aan!

Terwijl elektrische fietsen en scooters hoe langer hoe populairder worden hinkt de elektrische motorfiets een beetje achterop.

Het aanbod was tot hiertoe beperkt en dat is bizar. Motorfietsen zijn immers licht in vergelijking met een auto. Daardoor kunnen de batterijpakketten die voor een elektrische motorfiets gebruikt worden veel kleiner, en dus goedkoper, zijn in vergelijking met een auto. Het lijkt me daarom redelijk eenvoudig om een elektrische moto te bouwen die qua prijsrange in de buurt ligt van een traditionele motorfiets.

Het huidige aanbod

Tot enkele maanden geleden was Zero Motorcycles het enige elektrische moto-merk dat in Nederland vertegenwoordigd was. Zero heeft 4 modellen in z’n gamma: de DS, de FX, de S en de SR. De actieradius voor deze tweewielers varieert van 87 km tot 211 km en de prijs gaat van 10.000€ tot 17.000€.

Tip: bekijk ons overzicht van alle elektrische motorfietsen

Zero SR elektrische motorfiets

Zero SR, het topmodel van Zero Motorcycles

Verder heeft het Amerikaanse Brammo deze maand aangekondigd dat het ook op de Nederlandse markt een dealernetwerk gaat openen. Brammo heeft momenteel eveneens 4 modellen in z’n gamma. Prijzen in de VS variëren van 10.000$ tot 20.000$. Hoeveel de motorfietsen bij ons zullen kosten is nog niet bekend.

Brammo Enertia

Brammo Enertia

Mission RS is de beste elektrische motorfiets van 2014

Voor wie van racebikes houdt is er ook goed nieuws. In de VS is er een bedrijf opgericht, Mission Motorcycles, dat zich toelegt op het ontwerpen van elektrische racebikes. Eén van hun motorfietsen, de Mission RS, is door het magazine RideApart uitgeroepen tot de beste motor van 2014. Voor alle duidelijkheid, niet gewoon de beste elektrische motorfiets, maar dé beste motorfiets tout court.

Mission RS

De Mission RS, verkozen tot beste motorfiets van 2014 door RideApart.

In de VS kosten de Mission moto’s 30.000$ tot 56.000$. Het is spijtig genoeg nog niet bekend of Mission Motorcycles binnen afzienbare tijd naar Nederland komt.

In onderstaande video maakt Jay Leno een ritje met de Mission RS.

[youtube id=WypZvsIj8-k mode=normal]