Fastned gaat laadstations bouwen in de stad

Fastned stad

Fastned is een netwerk van laadstations. Het bedrijf bezit nu 44 snellaadstations langs de Nederlandse snelwegen (zie foto hieronder). Je kan er heel wat soorten elektrische auto’s in een halfuurtje quasi vol laden.

Vorige week maakte Fastned bekend dat het een deal heeft gesloten met de stad Den Haag. Men zal er 5 snellaadstations bouwen in de stad. Een prototype van een dergelijk station zie je bovenaan dit artikel. Het project moet van start gaan in 2016.

Fastned snellaadstation snelweg

Een Fastned station langs de Nederlandse snelweg.

Fastned wil dit project aangrijpen als opstapje om ook in andere steden laadstations te beginnen bouwen. Bart Lubbers, mede-oprichter van Fastned zegt daarover het volgende:

Stations in de stad maken ons netwerk compleet. Mensen willen hun auto opladen waar de accu leeg gaat en dat kan net zo goed in de stad zijn als langs de snelweg. Daarnaast heeft het overgrote deel van Nederlanders geen eigen oprit. Ook deze mensen willen elektrisch gaan rijden en dat maakt publieke snellaadstations onmisbaar. Den Haag snapt dat heel goed en maakt dit nu als eerste stad van Nederland mogelijk.