Nieuwe accu voor je Nissan Leaf vanaf 4000€

Nissan heeft bekend gemaakt dat het vanaf heden mogelijk is om een nieuwe accu te kopen voor de elektrische Leaf, spijtig genoeg enkel voor Amerikaanse Leaf eigenaren.

5.500$ voor een nieuwe accu

Batterijen van elektrische auto’s gaan niet eeuwig mee, en er is nog maar weinig betrouwbare info over hoe lang een batterijpakket het effectief uithoudt. Het is een probleem dat in de hoofden van vele EV-rijders spookt, want een nieuwe accu was tot op heden enorm duur.

Aangezien er in de Verenigde Staten al 50.000 Leafs rondrijden, wil Nissan die zorg uit de wereld helpen. Daarom biedt het merk vanaf heden een nieuw batterijpakket aan voor 5.500$ (omgerekend 4.000€). Bij die prijs moet je echter nog 225$ tellen voor de installatiekit. Nissan schat een oud batterijpakket op 1.000$ en verwacht dat je dat ook inlevert.

Nissan Leaf

Met een nieuwe accu kunnen Amerikaanse Leaf rijders opnieuw zonder zorgen de weg op

Goedkope kWh prijs

Een nieuw 24 kWh batterijpakket is dus 6.500$ of omgerekend 4.750€ waard. Dat komt neer op 200€ per kWh en dat is relatief goedkoop. In een niet zo ver verleden werd er immers vanuit gegaan dat een accu tot 400€ per kWh kost.

Accu Nissan Leaf

Met een kWh prijs van 200€ lijkt de kost van een accu serieus gedaald te zijn

Geen nieuwe Leaf accu’s voor Europa

Nissan Nederland liet me weten dat deze aanbieding voorlopig enkel geldt voor de VS en dat er nog geen plannen zijn om nieuwe Leaf accu’s aan te bieden in Nederland of de rest van Europa.

Bron: mynissanleaf.com