Harley Davidson LiveWire: specs & prestaties

Project LiveWire
De Harley Davidson Project LiveWire is een 100% elektrische motor. Het gaat om een testmodel dat in juni 2014 voorgesteld werd.

Specs & prestaties

SpecsHarley Davidson
Project LiveWire
Vermogen [pk]74
Koppel [Nm]70
0-100 km/u [s]+- 4
Topsnelheid [km/u]150
Batterijcapaciteit [kWh]7
Rijbereik [km]
Opgegeven door HD
85
Gewicht [kg]210

Foto’s

Over de LiveWire

De HD LiveWire is een volledig elektrische motorfiets. De motor werd enkel ontwikkeld als concept om te zien of elektrische aandrijving een toekomst heeft binnen het Harley gebeuren.

De LiveWire wordt aangedreven door een 74 pk sterke elektromotor die over 70 Nm koppel beschikt. Daarmee sprint deze elektrische motorfiets in slechts 4 seconden naar 100. De topsnelheid bedraagt 150 km/u.

De motor is voorzien van een 7 kWh accu die voor een range van 85 km zorgt. Harley is er zich van bewust dat dit onvoldoende is voor een eventueel productiemodel maar voor testdoeleinden zou dit voldoende moeten zijn.

LEES OOK: Overzicht van elektrische motor die in Nederland te koop zijn

Harley Davidson denkt er hard over na om z’n gamma uit te breiden met elektrische motoren. De LiveWire werd ontwikkeld om enerzijds de technologie te testen, maar anderzijds ook om de reacties van Harley fans en andere ge├»nteresseerden te weten te komen. Typische Harley rijders lijken op het eerste zicht immers minder begaan met het milieu en het merk wil z’n trouwe klanten niet tegen de borst stoten.

De elektrische Harley toert heel de wereld rond. Op LiveWire events geven de Amerikanen de mogelijkheid aan de pers en de fans om een ritje te maken op deze bijzondere motorfiets. In 2014 was de VS en Canada aan de beurt. In 2015-2016 doet de LiveWire Europa en Azi├ź aan.

eGear.nl steunen? Een like helpt ons!