KTM Freeride E komt in september

Van concept naar productie

In 2011 kwam KTM aandraven met het plan om een elektrische offroad motorfiets te ontwikkelen. We zijn nu 3 jaar later en KTM lijkt klaar om de nieuwe elektro-moto, de KTM Freeride E, op de markt te brengen.

Freeride E komt in september

KTM Nederland liet ons hierover het volgende weten: “De commercialisatie van de Freeride E is in Nederland gepland voor het najaar (september – oktober). De prijs is nog niet bekend, maar zal op ongeveer hetzelfde niveau zitten als een huidige Freeride 350.”

Freeride E

Freeride E komt in september naar Nederland

Bergen koppel

De Freeride E werd in de lage landen reeds voorgesteld aan het grote publiek tijdens een volledig elektrische motocross in Zolder. De motorrijders waren vooral te spreken over het koppel van de motorfiets. De Freeride E heeft immers een vlakke koppelcurve van 42 Nm terwijl de Freeride 350 (met verbrandingsmotor) het met een iets grilligere en zwakkere koppelcurve moet stellen.

[youtube id=_zJqjGsYsLM mode=normal]

Verder beschikt de Freeride E over een piekvermogen van 30 pk en de topsnelheid is begrensd op 70 km/u. Deze elektrische motorfiets is met een gewicht van 90 kg een goeie 4 kg lichter dan de Freeride 350. Wanneer je de bike volledig laat gaan begeeft de 2,1 kWh batterij het na ongeveer 40 minuten. Bij een normale rijstijl moet de autonomie iets hoger liggen. Na 90 minuten laden aan een normaal stopcontact is de batterij echter opnieuw volgeladen.

[table “” not found /]

Freeride E prijs

Zoals eerder vermeld zal de Freeride E ongeveer evenveel kosten als de Freeride 350 wat neerkomt op 8.289€.

Geen motorgeluid heeft z’n voordelen

Veel motocrossers zullen met pijn in het hart moeten toegeven dat de elektrische Freeride beter rijdt dan z’n equivalente benzineslurper. De meesten onder hen zullen immers het motorgeluid missen dat motorijden toch een extra dimensie geeft. Echter, de afwezigheid van lawaai heeft ook voordelen. Zo zal je met de Freeride E nooit meer tegenstand ondervinden van opstandige boomknuffelaars die in allerijl de politie bellen wanneer je in hun achtertuin aan het crossen bent.

elektrische KTM Freeride

Meer elektrische KTM’s

KTM is niet van plan om het bij dit wapenfeit te houden. Momenteel werkt het merk volop aan het ontwikkelen van een elektrische scooter, de KTM E-Scooter, die in 2015 in de showroom zal staan.