Alle Volvo modellen krijgen plug-in hybride aandrijflijn

Volvo heeft beslist dat binnenkort al hun modellen een plug-in hybride aandrijflijn op de optielijst krijgen. De beslissing is er gekomen na het Europese succes van de Volvo V60 PHEV. (UPDATE 4 juli 2014: Volvo toch niet zeker dat alle toekomstige modellen PHEV optie krijgen.)

Plug-in hybride Volvo’s

Het succes van de V60 PHEV, die ik onlangs getest heb, heeft Volvo in positieve zin overdonderd. In een interview met plugincars.com vertelde Dean Shaw, VP communicatie voor Volvo North America, dat Volvo een plug-in hybride aandrijflijn zal voorzien voor al z’n modellen. Verder zal Volvo enkel nog 4-cilinder motoren aanbieden waarschijnlijk om betere verbruikscijfers te kunnen voorleggen.

Volvo V60 plug-in hybride

2017

Wanneer alle Volvo auto’s effectief geëlektrificeerd zullen zijn is nog niet geweten. Ik verwacht dat dit zal gebeuren tegen eind 2017. Tegen dan zullen immers alle Volvo’s op een geschaalde versie van het gloednieuwe XC90 platform gebouwd worden.

De nieuwe XC90 zal al deze zomer voorgesteld worden en daar kunnen we al meteen een plug-in hybride versie van verwachten die tegen 2015 in de showrooms zal staan.

Bekijk alle foto’s van m’n testrit met de V60 PHEV op de eGear Facebook pagina.