Dit zijn de 5 goedkoopste elektrische auto’s in Nederland

Goedkope elektrische auto

Elektrisch rijden is nog altijd relatief duur voor particulieren. Wie echter een goeie 25.000€ te besteden heeft, en geen behoefte heeft aan veel ruimte en actieradius, zijn er toch al een paar mogelijkheden. Hier vind je een overzicht van de 5 goedkoopste elektrische auto’s in 2019.

5. Volkswagen e-Up: 25.095€

De volledig elektrische Volkswagen e-Up (foto boven dit artikel) is al op de markt sinds 2014, en kreeg, samen met de gewone Up, een facelift in 2017. Een 18,7 kWh batterij zorgt voor een realistische actieradius van 125 km. Deze kleine elektrische auto beschikt over 5 zitplaatsen.

De catalogusprijs van de e-Up bedraagt 25.095€. Aangezien er in 2020 een nieuwe e-Up komt (met dubbel zo grote batterij), valt er bij sommige dealers serieus te onderhandelen over stock modellen.

4. Peugeot iOn: 22.360€

Peugeot iOn elektrische auto

Ook de Peugeot iOn draait al even mee. Het was in 2010, samen met de Citroën C-Zero, de Mitsubishi i-MiEV en de Nissan Leaf, één van de eerste massa-geproduceerde elektrische auto’s.

De iOn beschikt over 16 kWh batterijcapaciteit, goed voor 100 km reikwijdte. De auto biedt plaats aan vier passagiers en kost minstens 22.360€.

3. Citroën C-Zero: 22.360€

Elektrische Citroën C-Zero

De Citroën C-Zero is het tweelingbroertje van de Peugeot iOn. Hij heeft exact dezelfde specs, dezelfde prijs en een quasi identiek uiterlijk.

2. Smart EQ

elektrische Smart fortwo en forfour

De elektrische Smart EQ is de tweede goedkoopste elektrische auto uit dit overzicht. Zowel de fortwo (met 2 zitplaatsen), als de forfour (met 4 zitplaatsen) rollen de dealer buiten voor minstens 23.163€.

Deze betaalbare elektrische auto beschikt over een 17,6 kWh batterij, goed voor een praktische range van 130 km.

1. Renault Twizy

Renault Twizy

De goedkoopste elektrische auto van Nederland is de Renault Twizy. Technisch gezien is het eigenlijk geen auto, maar eerder een soort quad met een dak. Dankzij dat dak zit je, vergeleken met een moto of bromfiets, relatief droog in de Twizy. Verder heeft hij twee zitplaatsen, of één zitplaats en een koffer (de Cargo versie).

De Renault Twizy geraakt ongeveer 100 km ver, dankzij z’n 7 kWh batterijpakket. Hij is verkrijgbaar als 80 km/u uitvoering, en als 45 km/u uitvoering. Voor de eerste heb je een autorijbewijs (B) nodig, voor de laatste is een bromfietsrijbewijs (AM) voldoende. De goedkoopste versie kost 12.390€.